Vanaf volgend jaar wordt er alleen in Europa getest, een direct gevolg van kostenbesparing. In de aanloop naar het huidige seizoen ontving Bahrein het F1-circus nog, maar dit is voorlopig verleden tijd.

Vanaf 2016 wordt het testen ingeperkt naar twee keer vier dagen, in plaats van drie keer vier dagen nu. Tijdens het seizoen mag er vanaf volgend seizoen nog maar twee keer twee dagen getest worden, waarvan er twee gereserveerd zijn voor jonge coureurs.

De Young Drivers Test blijft dus intact, al blijft het aanbod om ervaring in een Formule 1-auto op te doen nog steeds erg beperkt.

De VT1 op vrijdagochtend blijft in ieder geval nog wel intact. Het plan was om nog maar één vrije training plaatsvinden op de vrijdag, die dan pas in de namiddag zou worden verreden.

Het idee erachter was dat teampersoneel door de enkele sessie op vrijdagmiddag een dag later naar de desbetreffende Grand Prix hoefde af te reizen, wat de teams de nodige hotel- en reiskosten zou kunnen besparen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!