Voor het volgende seizoen zal er het een en ander flink veranderen in de wereld van de Formule 1?

In ieder geval is het voorstel om een herstart staand in plaats van rollend –zoals het nu nog gebeurt– uit te voeren! Zo meldde de WMSC. Echter zal de maatregel niet worden uitgevoerd, indien de safetycar kort na de officiële start van de race moet worden ingezet [er wordt gesproken over een limiet van twee ronden na de start].

Ook zal de herstart niet stilstaand zijn in de laatste vijf rondes van de race.

Verdere maatregelen zijn ingevoerd indachtig de roep om kostenbesparing. Zo wordt het testen in de windtunnel aan banden gelegd. Men mag nu nog maar 65 in plaats van 80 uur per week bestedingen aan aerodynamische onderdelen.

Ook is er besloten het aantal motoren terug te dringen naar vier, tenzij er meer dan twintig races op het programma staan. In dat geval mogen de teams net als in 2014 vijf motoren inzetten.

Dat maakt het lastiger voor de motorenfabrikant met problemen, want de straf voor het wisselen van een motor is vanaf volgend jaar een verplichte start aan de achterkant van de grid, in plaats van uit de pitstraat.

De bandenwarmers mogen blijven. Men is nog wel van plan om de wielen en banden groter te maken en dan zal de inzet van deze ‘elektrische deken’ opnieuw worden besproken.

Wat jullie? Doe mee aan de discussie op het forum. Je kunt gratis lid worden van de leukste Nederlandstalig Formule 1-forum van Nederland en België!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!