Chief Legal Officer Sascha Woodward-Hill barstte in tranen uit, nadat zij moest opdagen als getuige tijdens de rechtszaak betreffende omkoping.

Eerder dit jaar bleek dat deze 44-jarige dame Bernie Ecclestone helpt om de sport te runnen. Dit omdat Ecclestone zijn bevoegdheden vanwege het aandelenschandaal en de daarop volgende rechtszaken moest [laten] inperken.

Ze [Sascha Woordward-Hill, FR] is Bernie steun en toeverlaat., zo vertelde een insider aan de Daily Mail in april. Maar woensdagmiddag in München bleek Woodward-Hill erg emotioneel te reageren op de scherpe ondervragingen.

Het Duitse persbureau DPA meldt dat, ze herhaaldelijk en fors werd aangepakt als getuige betreffende de omkoping. Woodward-Hill werd door de rechter een pauze gegund, na een huilbui van mevrouw.

De huilbui werd ook mede veroorzaakt door het niet aflatende gekibbel tussen de strijdende juridische teams, die over de juistheid van de vertaling van haar getuigenis van Engels naar Duits betoogden.

Ecclestone’s advocaten benadrukten dat de getuigenis van Sascha zorgvuldig zou zijn vertaald, omdat ze als een van de weinige vertrouwelingen van Eccelstone, ze een zeer belangrijke getuige is.

Toen Woodward-Hill de rechtbank vertelde dat ze “ongehuwd” is, maakte de vertaler -die werd terstonds vervangen nadat de fout uitkwam- ervan dat ze getrouwd zou zijn. Mogelijk was de persoon in de war door haar dubbele achternaam? Het was genoeg reden tot veel gepraat en verwijten.

Het zal niet verrassend zijn dat Sascha Woodward-Hill de claim van Ecclestone onderschreef, dat de betwiste betaling van 44 miljoen US-dollar aan Gerhard Gribkowsky werd betaald omdat de bankier dreigde bepaalde gegevens door te spelen aan de Britse belastingdienst.

Mijn indruk, zo zei ze, was dat de heer Gribkowsky heel goed wist dat een belastingcontrole zeer ernstige gevolgen zou kunnen hebben voor meneer Ecclestone.

Gerhard Gribkowsky werd eerder veroordeeld tot 8,5 jaar cel, frappant genoeg wegens belastingontduiking. Tevens zou een andere getuige hebben verklaard dat de gewezen bankier een ‘levendige fantasie‘ had.

bron foto: frankyremtlaaaat.wordpress.com


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!