Nico Rosberg won de GP van Oostenrijk, wat zijn zesde zege in de Formule 1 betekende. Daarmee heeft hij vaker gewonnen dan zijn vader Keke, die vijf keer een Grand Prix won in zijn Formule 1-carrière.

Maar papa heeft nog wel een WK op zijn naam staan. Keke –officieel Keijo– Rosberg bleek in seizoen 1982 het meest consistent van alle coureur en won in dat jaar slechts een race, namelijk de GP van Zwitserland dat op het circuit van Dijon-Prenois werd verreden.

En het begon allemaal zo afwachtend. Voor aanvang van seizoen 1982 stapte Rosberg sr. in bij het team van Williams, waar een lege plek was ontstaan door het vertrek van wereldkampioen Alan Jones.

Toen teamgenoot Carlos Reutemann na twee races de sport voor gezien hield [al zou de dreiging rond de Falkland-oorlog een rol hebben gespeeld voor de Argentijn], was Rosberg opeens eerste rijder bij Williams.

In een seizoen waarin de turbowagens domineerden en geen enkele coureur meer dan twee overwinningen behaalde, wist Rosberg met slechts één zege in zijn niet-turbowagen de wereldtitel te veroveren.

Zover is het nog niet voor Nico Rosberg. Al verstevigde de Duitser met Finse roots met zijn winst op de Red Bull Ring in Spielberg zijn leidende positie in de WK-stand. Hij heeft 29 punten voorsprong op zijn belangrijkste tegenstander, zijn teamgenoot Lewis Hamilton.



Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!