McLaren introduceerde in Oostenrijk een groot updatepakket en het team vindt dat het daarmee een stap in de juiste richting heeft gezet.

Het jaar van McLaren begon goed door een dubbel podium in Australië maar sindsdien is het team alleen maar verder afgezakt. Ron Dennis zag dat er een zeer slecht seizoen zat aan te komen en greep meteen in door een herstructurering in het aerodynamica departement door te voeren en te eisen dat de capaciteit werd verhoogd.

Alhoewel het team in Canada al vierde en negende werd is de zevende plaats van Kevin Magnussen in Oostenrijk bij het team heel anders geïnterpreteerd, dit keer had het die niet aan puur geluk te danken maar aan eigen kracht. Eric Boullier is met dat resultaat zeer tevreden maar erkent dat het team nog harder zal moeten pushen om meer uit de wagen te halen.

Natuurlijk is het frustrerend omdat we niet om die positie willen strijden maar we moeten altijd naar de positieven blijven kijken en dat positieve is dat onze updates werken en dat ons harde werk wordt beloont. We zijn sneller geworden over een rondje en onze race pace tegenover onze tegenstanders is er ook op vooruitgegaan. Het word dus beter maar nog steeds niet zoals we het zouden willen. Aldus een tevreden Boullier

Boullier belooft dat dit updatepakket het eerste zal zijn van velen die volgen omdat het over een geheel herontwerp betreft van de airflow die over de wagen gaat. Het kost namelijk veel tijd om zoiets opnieuw te perfectioneren. De data van het circuit klopt volgens de Fransman volledig met de cijfers uit de windtunnel en dat is een goed teken dat het team op het juist spoor zit.

Toch zal het cruciaal zijn voor McLaren om beter te presteren, op dit moment is het team het laagst geplaatste Mercedes team van het veld. De laatste keer dat McLaren zesde finishte in het constructeurkampioenschap is alweer geleden van 1981…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!