Gisteren was het dan zo ver, Justin Wilson mocht eindelijk zijn eerste rondjes in de Jaguar R4 gaan rijden. De langste coureur van de gehele grid paste zonder moeite in de wagen en reed een aantal ronden op Silverstone tijdens een shakedown. Aangezien er deze weken een testverbod geldt mocht hij maar een beperkt aantal rondes rijden.

“Alles verliep volgens plan vandaag. Het team heeft hard gewerkt om de cockpit voor mij aan te passen, gelukkig was hun werk niet voor niets. Ik paste namelijk goed in de wagen. De R4 is trouwens zeer goed te besturen, al na een aantal ronden voelde ik me er in thuis.”

De volgende keer dat Wilson achter het stuur van de Jaguar zal zitten is tijden de Grand Prix van Duitsland. Hij heeft dus maar erg weinig tijd gehad om de wagen te leren kennen. Daar komt nog bij dat Wilson in de komende races goed moet presteren om zijn plaats bij Jaguar voor 2004 veilig te stellen. Dat zal dus geen eenvoudige opgave worden zo en de vraag is of hij met die grote druk kan omgaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter