Het wachten op de nieuwe McLaren zal nog een tijdje blijven duren, vooral nu er niet getest mag worden.
Dat wil niet zeggen dat ze bij McLaren op hun luie krent gaan zitten wachten, de komende twee Grote Prijzen zullen ze de MP 4/17D upgraden.

Het is een feit dat McLaren het moet stellen met een �mindere� auto, tenminste in vergelijking met de F2003-GA of de BMW-Williams wagen, daarom dat ze besloten hebben om de MP 4/17D lichtjes te verbeteren.
Met deze verbeteringen hopen ze bij McLaren Kimi in de running te houden voor het kampioenschap.

Martin Whitmarsh van het McLaren team zei:

“We zijn op dit moment tamelijk competitief, maar alles ligt echt kort bij elkaar.

Er bestaat geen twijfel over dat ze bij Williams vooruitgang maken en ik heb ook liever een wat bredere marge.”

Wat de verbeteringen inhouden wil Whitmarsh niet kwijt, maar volgens hem zullen ze alleen maar opgemerkt worden door een kenner. Whitmarsh zei ook nog dat men bij McLaren nog geen beslissing heeft genomen omtrent het inzetten van de MP 4/18.

Whitmarsh:

” Ik denk niet dat Williams een stap voorstaat ten opzichte van Mclaren, het is close, in sommige wedstrijden zijn wij de betere en in andere is het dan weer Williams.”

Afwachten wat de verbeteringen zullen teweeg brengen bij de volgende Grote Prijzen, zal Raikkonen kunnen uitlopen op Ralf Schumacher?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter