Het radioverkeer tussen de pits en de wagens leverde tijdens de GP van Canada weer een paar leuke gesprekken op. Zo was er het gesprek tussen Button en de BAR leiding over een probleem bij de start van de formatie ronde. Een gefrustreerde Fernando Alonso die zich kwaad maakte over een tragere Fisichella voor hem.

Maar opvallender was het gesprek tussen de Williams pit en de wagen van Nick Heidfeld. Op een gegeven moment zei de teamleiding tegen de Duitser:

“Ofwel passeer je Massa tijdens de volgende vier ronden, ofwel kom je uit zijn slipstream om de motor te koelen.”

Normaal worden leveranciers altijd een beetje gespaard door dit soort conversaties een beetje subtieler te voeren, maar het kan niet anders dan dat ze bij Williams al een tijdje doorhadden dat de motor van Heidfeld het niet lang meer zou uithouden.

Was dit een manier om subtiel kritiek te geven op BMW?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter