Jenson Button geeft toe dat hij liever uit de race crashte dan zijn derde plek te moeten opgeven aan Micha�l Schumacher. De 25-jarige Engelsman crashte in de 46ste ronde in de beruchte chicane voor start/finish, toen hij een halve minuut achter beide McLaren-coureurs reed en de hete adem van de zevenvoudig wereldkampioen in zijn nek voelde.

Jenson Button in Imola” Het is een heel teleurstellend einde geweest van wat een veelbelovend weekend was, maar ik crash liever als ik derde lig dan op een vierde plaats te moeten eindigen. Het was ook volledig mijn eigen fout. Ik ging vrij breed de bocht in en ik hoopte nog erdoor te komen. Toen raakte ik vrij hard de curbstones en vloog ik dwars over het circuit. Ik raakte de muur niet hard, maar het was goed genoeg om de band eraf te smijten.”

De curbstone waarop Button doelt is vernieuwd voor dit jaar, en donderdag reeds wees hij erop dat die slecht gemaakt was. “Ik wist dat ik de muur zou raken eenmaal ik die curbstone had geraakt,” gaat hij verder. “Ik sprong er over en mijn vier wielen kwamen van de grond. Toen ik landde dacht ik dat ik nog voort kon gaan, maar toen verloor ik alle grip en schoof ik tegen de muur. Micha�l oefende veel druk uit en ik kon nog over de groene uitloopstrook, maar toen moest ik hem zowieso voorbij laten en dat wou ik niet.”

Het zouden de eerste punten voor B.A.R.-Honda zijn geweest, moest Button gefinisht zijn. De vice-wereldkampioenen van vorig jaar hebben nu na acht races nog steeds geen enkel puntje behaald, tegenover de 62 punten van vorig jaar na de Grand Prix van Canada. Hun weekend zag er veelbelovend uit met Jenson Button op polepositie en Takuma Sato op een zesde plaats, maar na de 46ste ronde was het dus allemaal voorbij. “We hadden niet de snelheid om met de leiders te kunnen meevechten,” zegt Button, “maar we konden het podium wel halen. Het is frustrerend om dat te moeten opgeven maar we hebben veel meer positieve dingen gemerkt dit weekend en ik kijk er al naar uit om in Indianapolis te racen.”

Ook Takuma Sato is teleurgesteld na zijn race. In de eerste meters al had hij een contact met thuisrijder Jacques Villeneuve, waardoor de Canadees de pits in moest en Takuma Sato kreeg problemen met zijn transmissie. Het team herstelde de hele achterkant tijdens de race zelf en na 24 ronden kwam de Japanner terug buitenrijden. Enkele ronden later gaven zijn remmen de geest. “De mechaniciens verrichtten fantastisch werk om me weer het circuit op te sturen en het was jammer dat we niet konden finishen. We hopen op een beter resultaat in Indianapolis.” Sato behaalde hier vorig jaar in Indianapolis zijn eerste podiumplek.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter