Paul Stoddart heeft gezegd dat de FIA de controversi�le bandenregel moet aanpassen. De teambaas van Minardi vindt dat de huidige situatie – waar er geen bandenwissels zijn toegelaten tijdens de race – zeer gevaarlijk kan zijn.

“Wanneer een wagen met de neus in de graveltrap terecht komt en over de omheining gaat dan is alle vorm van veiligheid verdwenen.”

“De betere oplossing is ��n bandenwissel toe te laten.”

Momenteel mag een rijder enkel een band wisselen als die beschadigd is, maar dat is niet altijd onmiddellijk duidelijk. En dat brengt teams in verleiding om een risico te nemen, net zoals McLaren tijdens de GP van Europa nam.

“Je kunt zeggen dat je geen banden mag wisselen wanneer je komt tanken. De kosten zijn geen argument, want de banden liggen er maar wat te liggen in de garage.”

“Als we niet doen kan er wel eens iets gebeuren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter