Montoya met DennisMcLaren baas Ron Dennis vond dat de zwarte vlag voor Juan Pablo Montoya omdat hij door het rode licht van de pitlane reed “een te zware straf was voor het misdrijf”. Het betekende natuurlijk het einde van de race voor Montoya die met twee vingers in de neus zou hebben gewonnen volgens Dennis.

“Het probleem is dat je tegen een zwarte vlag geen beroep kan aantekenen.”

Volgens Dennis moest Montoya het licht in het oog houden, maar volgens Norbert Haug van Mercedes is het team even schuldig.

“De beide zijn verantwoordelijk. Zowel de rijder als het team moeten het licht in het oog houden. Voor zover ik weet is dit een nieuwe regel tijdens een Safety Car procedure, en we hadden duidelijk nog niet genoeg geoefend.”

Volgens Dennis zou Kimi Ra�kkonen gevraagd zijn geweest om tevreden te zijn met een tweede plek nadat Montoya aan de leiding kwam door het uitvallen van de beide Renaults.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter