Met de kwalificatie achter de rug heeft ook BMW-Williams een verklaring voor de pers uitgebracht. De resultaten van de sessie deze middag waren goed te noemen: een vijfde paats en een zesde, beide binnen een kwartseconde van polesitter Trulli, voor respectievelijk Nick Heidfeld en Mark Webber.

Heidfeld zal echter helemaal achteraan moeten starten: de Duitser heeft zijn motor tweemaal vervangen dit weekend, en zal dus 20 plaatsen achteruit worden gezet op de grid. Aangezien er slechts 18 deelnemers zijn, resulteert dat automatisch in een laatste startpositie.

“Ik ben blij met mijn ronde vandaag, ook al ging ik niet voluit omdat ik weet dat ik mijn race achteraan zal moeten starten,” aldus Heidfeld. “Wat betreft de afstelling van mijn wagen, was het in de kwalificatie veel beter dan vanmorgen in de oefensessies. Nu we weten dat we achteraan zullen moeten starten hebben we ons nog veel meer geconcentreerd op de raceafstelling en ik heb er vertrouwen in dat we het potentieel hebben voor een sterke race morgen. We zullen zondag ons best doen, maar het zal niet gemakkelijk worden nu we achteraan starten.”

Mark Webber had het volgende te zeggen: “Ik had een redelijk mooie ronde niettegenstaande dat deze plaats ongelooflijk gevoelig is voor de wind. Hoe dan ook, het is hetzelfde voor iedereen.”

“Ik heb gisteren helemaal niet gereden door de kwestie met de motor, en natuurlijk zou ik verkozen hebben om een paar ronden meer af te leggen om beter voorbereid te zijn voor de race, maar dit is wat ik heb en zesde is niet te slecht.”

“Sinds ze de nieuwe asfaltlaag gelegd hebben is dit een ander Barcelona-circuit tegenover wat we gewoon waren in het verleden. Het is redelijk goed en veel zachter op de banden in vergelijking met wat we vroeger hadden,” besloot de Australi�r.

Technisch directeur Sam Michael licht de gebeurtenissen in het team toe: “Het was een goede kwalificatiesessie voor het team. Het hele team had veel werk om alle onderdelen te maken en naar het circuit te brengen, en deze onderdelen op de wagen aan te brengen. Nu werken ze allemaal goed. Uiteraard zal Nick naar de achterkant van de grid op zondag moeten gaan door de motorenwissels, maar we zullen ons best doen voor hem met een goede racestrategie.”

“Ondertussen zal Marks strategie voor de tweede kwalificatie van morgen zijn om zijn positie te behouden met meer benzine,” zo luidde Michaels interessante einde.

Mario Theissen van BMW verklaarde dat de motoren van Williams pas vrijdag gemaakt zijn in M�nchen, de voorbije nacht in de wagen zijn gezet, en nu geen enkel probleem meer geven. Theissen vond het ook een boeiende kwalificatie met de kleine gaten tussen de rijders aan de top van de tabellen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter