Ferrari zette geen toptijden neer maar stelde ook niet extreem teleur in de eerste kwalificatie. Michael Schumacher werd zevende, terwijl Rubens Barrichello de negende tijd neerzette. beide rijders zitten nog binnen de seconde van voorlopige polesitter Jarno Trulli.

Schumacher denkt er hetzelfde over: “Het was een redelijke prestatie in deze kwalificatiesessie. Ik zag er sterk uit in de eerste sector, maar verloor ongeveer vier tienden in de laatste twee. Als we kijken naar mijn snelheid van vanmorgen, is het duidelijk dat we deze namiddag wat hebben goedgemaakt, en de kloof met de anderen hebben verkleind. Wat er ook gebeurt in de laatste kwalificatie, dit is niet de ideale positie op de grid.”

“Dus zullen we moeten vertrouwen op onze prestatie in de race. Daarmee ben ik veel blijer en ik denk dat we veen competitiever zijn in de race. Het is eerlijk om te zeggen dat we nog steeds worstelen met onze prestatie over ��n ronde.”

Barrichello tijdens een snelle ronde“Ik ben natuurlijk een beetje teleurgesteld dat we de motor van m’n wagen moesten veranderen voor deze kwalificatiesessie,” voegde Rubens Barrichello daaraan toe. “De wagen leek moeilijk te rijden over ��n sneller ronde, ook al was de balans van de wagen zeer goed. De situatie werd niet geholpen door het feit dat ik mijn run vroeg in de sessie moest maken, wat het moeilijk maakt. In enkele opzichten is het dezelfde situatie als in Imola: we blijken te worstelen in de kwalificatie, maar op gebruikte banden in de race ben ik zeker dat we veel sterer zullen staan.”

Jean Todt leek een beetje teleurgesteld, maar hij ziet het positieve er ook van in. Aan de ene kant denkt de Fransman dat Ferrari morgen niet al te veel plaatsen zal goedmaken in de tweede kwalificatie, wel denkt hij dat ze in een vechtpositie zitten indien Schumacher zijn huidige plaats kan behouden. In de race is Ferrari dit seizoen altijd al beter geweest dan in de kwalificatie, zo zegt Todt.

Techisch directeur Ross Brown wist te zeggen: “Geen van onze wagens leek perfect gebalanceerd in de kwalificatie, en ik denk dat dat ligt aan de veranderlijke circuitomstandigheden ten opzichte van vanmorgen. Michael was zeer sterk in de eerste helft van zijn ronde, en dan kreeg hij te veel onderstuur in de tweede helft, en het was een gelijkaardige situatie voor Rubens.”

Brawn concludeerde dat het een eerder teleurstellende sessie was, maar ook hij gelooft in een goede snelheid tijdens de race. En er was uiteraard ook ngo de motorwissel voor Rubens Barrichello: “Het is geen probleem dat we al eerder hebben gezien, dus zullen we het verder onderzoeken om de oorzaak te ontdekken.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter