Het huidige kwalificatiesysteem lijkt niet het gewenste resultaat op te leveren dan wat men had gehoopt. Veel televisiezenders zenden de ochtendsessie niet meer uit en zo zijn de kleine teams nog steeds weinig in beeld.

Bernie Ecclestone heeft aangegeven dat hij het kwalificatiesysteem dat in de jaren ‘90 gebruikt werd, graag weer zou invoeren. Hierbij had iedere coureur twaalf ronden tot zijn beschikking en werd tijdens een sessie van een uur bepaald wie er vanaf pole mocht vertrekken.

Het huidige systeem werd in het leven geroepen om de kleine teams ook in beeld te laten komen. Echter, veel spanning biedt het systeem de kijker niet en dat is dan ook de reden dat sommige televisiezenders hebben besloten om een korte samevatting te geven vooraleer de race van start gaat.

Max Mosley geeft ook toe dat het een foute beslissing was om voor het huidige systeem te kiezen: “Het was een foute keuze, Bernie Ecclestone had dit plan voorgesteld met de gedachte dat het goed voor de televisiezenders zou zijn als er ook op zondagochtend gereden werd. En met deze gedachte werd het besluit genomen.  “

Mosley ziet ondertussen niet dat er snel verandering komt in het huidige systeem, mede omdat alle teams er mee in zullen moeten stemmen: ” Het is overduidelijk geworden dat het een foute beslissing was. Omdat alle teams er ermee eens moeten zijn, is het terugdraaien van zo’n fout echer moeilijk. “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter