Vandaag zal Williams gaan testen op het circuit van Catalunya nabij Barcelona. Voor het Williams-team zal het de eerste keer zijn dat ze met hun nieuwe motorenpartner Cosworth en bandenpartner Bridgestone aan het werk zullen gaan. Zij zullen dat doen met de FW27C, zo heet de nieuwe interim wagen van Williams die bijna helemaal blauw is geworden.
Nadat het team van Frank Williams, BMW verloor als montorenleverancier, verliet later ook HP het team. Daarom zullen volgend seizoen de wagens van Williams in een nieuwe kleurstelling aan de start van het nieuwe seizoen verschijnen.Tijdens de tests zullen de wagens in een donkerblauwe kleurstelling te zien zijn. Net als de wagens, zijn ook de trucks in de nieuwe kleurstelling gespoten.
De wagens zijn bijna volledig in een donkerblauwe kleurstelling te zien, enkel het puntje van de neus is maagdelijk wit gehouden. Ook alle sponsorlogo’s, met uitzondering van Bridgestone zijn van de neus verwijderd.  Een prominente plaats neemt de ‘Royal Bank of Scotland’ in. Op de zijkanten van de wagens staan slechts overdimensionale startnummers.

De donkerblauwe kleurstelling van de wagens roepen herinneringen op aan aan de wagens van Frank Williams uit de jaren ‘60 en ‘70. Ook voor de scheiding met BMW waren de wagens wit en donkerblauw.

Williams zal met deze nieuwe kleuren rijden tot aan de offici�le presentatie van de nieuwe wagen, die op 27 januari zal doorgaan in Grove.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!