Williams FW27Voor Mark Webber was de GP van Australi�, zijn thuisrace, een kleine teleurstelling. Webber had immers gehoopt op een podiumplaats, maar die kon hij niet waarmaken: hij eindigde op plek vijf, en kon David Coulthard niet inhalen.

Maar er komen goede signalen uit het kamp van Williams. Webber zelf bijvoorbeeld, vindt dat we pas een goed beeld van alle teams kunnen krijgen in Maleisi�, omdat de GP van Australi� zeer sterk be�nvloed werd door de regen in de eerste kwalificatie. Hij blikt alvast even terug op vorige ervaringen met de aankomende GP: “Ik heb zowel goede als slechte ervaringen met Maleisi�. Uiteraard was me kwalificeren op de eerste rij vorig jaar prachtig, maar toen had ik een zeer zwakke start.”

“De race is een geweldige uitdaging voor de rijders en de teams, door de hoge temperaturen, en de impact dat dit heeft op koeling van de wagen, de remmen, en de prestaties van de banden”, ging Webber verder. “Ondanks dit alles, denk ik dat Sepang een zeer, zeer goed circuit is. Het weer kan echter redelijk onvoorspelbaar zijn, het is altijd het ene of het andere, en als het regent, regent het echt hard.”

“Als we een consistent weekend krijgen (in verband met het weer, nvdr.), zullen we een idee krijgen van waar iedereen staat.”

Ook Sam Michael ziet het allemaal wel zitten. De technisch directeur van het Britse renstal, gelooft dat het team zal kunnen verderbouwen op de vijfde plaats van Mark Webber en het punt dat Nick Heidfeld had gescoord mocht hij niet gecrasht zijn. “We hebben enkele ontwikkelde onderdelen voor de FW27, om de prestatie van de wagen te verbeteren na Melbourne.”

“Onze bandenpartner, Michelin, zal twee geteste bandenkeuzemogelijkheden meebrengen naar Maleisi�. Als ze (de banden) even goed werken als in Melbourne, zullen we er geen problemen mee kennen.”

“We willen in Maleisi� verderbouwen op onze positie in het constructeurskampioenschap, met een goed resultaat”, besloot Michael.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter