Als we aan F1-fans vragen wie er teleurstelde in Melbourne, nu al een week geleden, zal BAR-Honda zeker in de antwoorden voorkomen. D� revelatie van vorig jaar, met een tweede plaats in het WK voor constructeurs, kon zich niet bij de top-8 voegen (deels door pech in de eerste kwalificatie), en riep daarom beide rijders binnen in de laatste ronde, zodat ze in Maleisi� een nieuwe motor zouden kunnen installeren.

Maar net als alle andere teams, probeert BAR zich nu te verbeteren. Anthony Davidson testte op Jerez, en werkte naar eigen zeggen aan nieuw a�rodynamisch pakket voor de wagen. “De hoofdzaak voor mijn wagen tijdens deze test was een evolutieprogramma voor de a�rodynamica, wat altijd interessant is om te doen. De baan was ‘s ochtends steeds stoffig door dag-en-nachtbouwwerken juist buiten het circuit.”

Maar de test is alweer slecht be�indigd voor/door Honda. De krachtbron hield het alweer niet uit. “Ik had vele kilometers gereden, net beneden ons vooropgestelde doel, toen de motor het liet afweten. We hebben dus wel veel waardevolle data kunnen vergaren. Ik hoop dat het team in de fabriek deze data net op tijd kan gebruiken voor de GP van Maleisi� volgende week,” aldus Davidson.

Het is te hopen voor Button en Sato, want na het succesvolle 2004, willen ze het jaar 2005 niet op een ramp zien uitdraaien. Aan de andere kant mag Button wel naar Williams indien hij deze zomer geen 75% van de leider in het klassement heeft behaald…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter