Het zat het team van Williams niet mee, dat mag duidelijk zijn. Een zware crash voor Ralf en weer een diskwalificatie voor Montoya. De Colombiaan werd uit de wedstrijd gehaald omdat hij maar liefst 2 seconden te laat was bij het verlaten van de grid voor de warm-up ronde. Hij had dus niet in zijn reservewagen mogen stappen. Alleen, de stewards moesten hier maar liefst 57 ronden over nadenken! En dat wekte de woede van het team van Frank Williams.

Zo ook bij Mario Theissen van BMW:

“Ze zullen waarschijnlijk zeggen dat ze het druk hadden. Maar het gebeurde in de installatieronde! Er was naar mijn mening genoeg tijd om te verklaren dat dit onreglementair is. Ik zal verhaal gaan halen bij de FIA.”

Montoya reed een goede race en reed zelfs even tweede. En dat terwijl hij vanuit de pits was gestart:

“Ik had een probleem bij de start, dit dwong me om naar de reservewagen te rennen die op mij was afgesteld. Ik startte vanuit de pitlane en kon langzaam opklimmen in het veld. Ik reed zelfs even tweede op een bepaald moment, een top vier positie zou het in ieder geval wel geworden zijn. Maar toen kreeg ik een zwarte vlag. Alweer een slecht resultaat in een weekend dat er veel belovend uit zag. Ik moet me troosten met de gedachte dat de wagen snel was, waardoor ik kon aansluiten met de top vanuit het achterveld.”

Driemaal is scheepsrecht, dus komende race moet Montoya wel weer eens geluk hebben. Of zou hij dan echt het pechduiveltje overgenomen hebben van Trulli?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter