De internationale motorsportfederatie FIM heeft maandag nog vier Nederlandse motorrijders een wildcard gegeven voor de TT van Assen. Randy Gevers en Jan Roelofs mogen meedoen in de 250cc-klasse, Frank van den Dragt en Gert-Jan Kok zijn toegelaten tot de 125cc-klasse. Op donderdag en vrijdag moeten zij zich proberen te kwalificeren voor de Grote Prijs van Nederland op zaterdag.

Het totale aantal Nederlandse deelnemers aan de TT komt daarmee op elf. Raymond Schouten van het Molenaar Racing Team is de enige vaste coureur in het wereldkampioenschap wegrace. De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) verblijdde eerder zes wegracers met een startbewijs: Jarno van der Marel (Nederlands kampioen 125cc), Hans Smees (Nederlands kampioen 250cc), Patrick Lakerveld, Emile Litjens, Adri den Bekker en Mark van Kreij.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter