Het lukte dit seizoen nog niet, maar in de zeventiende en voorlaatste manche was het dan eindelijk zover: Ralf Schumacher stond nog eens op het podium. En daar kan Williams niet anders dan blij mee zijn; de Duitser reed een foutloze race en kon zo de hele tijd virtueel tweede blijven.

De achterstand op de Ferrari van zijn broer was niet extreem (14s), maar moet met een druppel water genomen worden aangezien de zevenvoudige wereldkampioen op het einde van de race op een wel zeer opvallende wijze vertraagde.

De driestopstrategie was misschien wel de juiste, en dat denkt ook Ralf. Zijn verklaring na de race:

“Ik moet toegeven dat we niet hadden verwacht dat we z� sterk zouden staan in vergelijking met de andere teams. Dat kan een voor een deel te wijten zijn aan de strategie. Misschien hebben we wel wat vroeger gepit dan nodig, gezien de snelheid die we hadden, maar het werkte nog steeds. Het was wel moeilijk, want ik had last van verkeer in de race, maar gelukkig moesten zij een beetje vroeger pitten en dan kon ik de kloof weer maken die ik nodig had.”

Ook zijn werkgever was tevreden over Schumachers race:

“We zijn zeker blij dat we op het podium staan, geen twijfel mogelijk,” aldus technisch directeur Patrick Head. “Het was een fantastische rit van Ralf, hij deed net wat we moesten doen op het juiste moment.”

Mario Theissen is het met hem eens:

“Hij reed waarlijk een geweldige race. Dit was een groot duwtje in de rug voor het hele team.”

En ook in het constructeurskampioenschap doet blauw-wit goede zaken. Head:

“Twee wagens in de punten en we hebben McLaren ver achter ons gelaten.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter