Steeds meer en meer lijkt de kans dat Silverstone verdwijnt volgend seizoen kleiner en kleiner. Nadat eerst de teambazen hun steun betuigt hebben, heeft nu ook FIA-voorzitter Max Mosley zijn mening over de feiten gegeven. Hij gelooft sterk dat de Grand Prix van Engeland volgend seizoen gewoon doorgaat, net als de voorbije 55 jaar.

Aan BBC Sport vertelde hij gisteren het volgende:

“Ik hoop en denk wel dat we uiteindelijk een oplossing vinden, en dat de race zoals gewoonlijk gewoon door zal gaan. Op dit moment, zoals ik het versta, is er nog steeds geen contract getekend door zowel Bernie als de organisatoren van de race. Dus wanneer hij ze op de kalender plaatst die hij komende woensdag voorlegt aan de FIA, zal het slechts tijdelijk zijn en nog helemaal niet definitief.

Het is simpelweg slechts een geldkwestie. En wanneer Brand Synergy Ltd. weet vanwaar het geld komt dan kunnen ze waarschijnlijk heel zeker zijn dat het doorgaat.”

De eigenaren van Silverstone, de BRDC, zegt nog steeds geen contract te hebben kunnen ondertekenen met het bedrijf waar onder meer ex-wereldkampioen Nigel Mansell in het bestuur zit.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter