Zoals iedereen ondertussen al weet, rijdt Jacques Villeneuve volgend seizoen en ook het seizoen daarop bij Sauber. De wereldkampioen maakte twee weken geleden zijn F1-comeback na bijna een jaar langs de kant te hebben gezeten, maar dan niet bij Sauber, maar wel bij Renault. Volgend seizoen zal de Canadees dan geruild worden met Giancarlo Fisichella, die momenteel dus bij het Zwitserse team vertoeft.

Teambaas Peter Sauber heeft onlangs nog maar eens een verklaring afgelegd over deze comeback, waar de meeste F1-fans zeer blij mee zijn. In het magazine F1-Racing verklaarde hij dit:

“Ik besliste om voor ervaring te gaan. We hadden uiteraard verschillende mogelijkheden van ervaren rijders. Coulthard, Heidfeld en Villeneuve stonden op het lijstje. En voor mij is Villeneuve de beste oplossing.”

Sauber kende op z’n zachtst gezegd een merkwaardig seizoen. In Australi� behoorde de renstal nog tot de achterhoede, maar sinds de nieuwe windtunnel af is, boekt het team enorme stappen voorwaarts. En zo komt het dat ze de laatste tijd elke race punten scoren, wat dus geen toeval meer kan zijn. Als je deze lijn doortrekt, wil dat zeggen dat er voor volgend jaar zelfs een volledig nieuw chassis kan worden gebouwd met behulp van de nieuwe windtunnel. Dat zou dus wel eens grote, mooie gevolgen kunnen hebben.

En dat weten zowel Peter Sauber als Jacques Villeneuve.

“Ik geloof dat we volgend jaar een betere wagen zullen hebben dan nu, en ik wil het gat met Renault en Ferrari verkleinen. Jacques gelooft dat we een goede wagen hebben. Hij gelooft dat de wagen ‘nog beter is dan Peter Sauber denkt’. Zo zei hij het.”

Over Jacques’ nieuwe salaris wil Sauber ook even commentaar geven. Bij BAR verdiende hij immers een enorm pak geld, en het is dus interessant om te weten hoe dat nu in mekaar zit.

“Het salaris van Jacques is een gewoon salaris voor Sauber, vergelijkbaar met dat van Fisichella of Frentzen, en er is een bonus per behaald punt. Al de salarissen van ons liggen op een gelijk niveau, want het is belangrijk om geld te sparen voor de technische kant.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter