Boontje komt om zijn loontje. Zo voelde David Coulthard zich nadat hij door Rubens Barrichello uit de Grote Prijs van Japan werd gereden, door hetzelfde maneuvre dat hijzelf toepaste op Ralf Schumacher tijdens de GP van China.

“Rubens gleed langsbinnen, maar kwam van heel ver. Ik denk dat het een beetje optimistisch was. Maar als je in rekening neemt dat ik in China hetzelfde deed met Ralf Schumacher moet ik toegeven dat het mijn verdiend loon was,”

erkent Coulthard.
Coulthard kwam in ronde 39 in aanraking met Barrichello, en meteen was de race voor beide coureurs gedaan. De 2 heren raken het echter niet eens over de schuldvraag:

“Ik verraste hem, ik weet niet of hij me al dan niet gezien heeft. De botsing was vrij hard. Het was geen los maneuver van mij, op de TV beelden kan je zien dat Coulthard zeer snel de bocht instuurde.  “

Coulthard repliceert daarop dat het de fout van Barrichello was omdat hij per se daar wou inhalen:

“Ik denk dat ik in de fout ging in China, en Rubens ging hier in de fout. Het was net als het incident tussen Senna en Prost in ‘89 en ‘90. “

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter