Een manier om kort aan te geven dat Renault overweegt om net als Ferrrari een “B” team te vormen.

Het is inmiddels algemeen bekend dat Ferrari Sauber dit jaar met dezelfde motoren en versnellingsbak belevert als waar zij zelf mee zal racen. Sauber heeft beduidend minder geld om net zo uitgebreid te testen als Ferrari en Ferrari mag gebruik maken van Sauber’s coureurs Fisichella en Massa om bijvoorbeeld bandentests te doen. Beide teams rijden “toevallig” ook op Bridgestone’s.

Dit is Renault ook opgevallen en de Fransen zien wel degelijk het nut van zo’n “extra team” in. Topman Patrick Faure heeft bekend gemaakt dat men dit momenteel onderzoekt, in hun jacht op de wereldtitel:

“Het zou niet alleen zijn als motorenleverancier. We zouden ook overeenkomsten aan kunnen gaan over coureurs, ingenieurs en monteurs. We zullen rond September alle opties bekijken.”

Vergeet niet dat Ferrari bijvoorbeeld hun pupil Felipe Massa bij Sauber klaar kan stomen, klaar voor het grotere werk wellicht bij Ferrari als Schumacher er niet meer zal rijden. Want bij Sauber heeft Massa minder druk dan in de hete schijnwerpers van een topteam (sorry, Peter.)

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter