Voor de tweede keer vandaag daagden de rijders elkaar uit op de lange Granberget stage . Markko Martin heeft vandaag de tweede Granberget-proef gewonnen en staat nu stevig aan de leiding met 25 seconden voorsprong op S�bastien Loeb . Carlos Sainz verspeelde zijn derde plaats aan Petter Solberg .

Met zijn tweede plaats op KP 4 stuurt Petter Solberg zijn Subaru naar de derde plaats algemeen .Ook Marcus Gronholm wint een plaats en wordt zesde.

S�bastien Loeb blijft tweede na een derde plaats te hebben bemachtigd in KP 4. De Citro�n coureur staat een kleine 25 seconden achter op leider Martin en heeft maar een marge van 1.7 seconden op Petter Solberg.

Vijfde en zesde worden dan de twee Ford rijders. Francois Duval staat voor Janne Tuohino maar de Fin doet beter in de algemene ranking . Janne staat vijfde , Duval is achtste .

Carlos Sainz verloor zijn derde plaats aan Solberg maar de Spanjaard is vastberaden om mee te strijden voor de overwinning .Carlos verloor zo�n 27 seconden op Martin in deze stage .Hij arriveerde op de zevende stek juist voor onze landgenoot Freddy Loix die achtste werd .Mikko Hirvonen en Daniel Carlsson vervolledigden de top tien .

Nog meer problemen voor Mitsubishi deze middag .Gilles Panizzi kampte met transmissie problemen op zijn Lancer en moest stoppen op de stage .Zijn teamgenoot Kristian Sohlberg ging van de baan en botste op een sneeuwbank .Hij verloor bijna twee minuten met dit incident .

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter