Jos Verstappen rijdt dit jaar niet voor Jordan in de Formule 1.
Maar dat wist je al.
Dat is de uitkomst van de afgebroken salarisonderhandelingen, die Huub Rothengatter voerde met teambaas Eddie Jordan.

Ondanks een sponsorovereenkomst met Trust en Muermans Vastgoed wilde Jordan niet tegemoet komen aan de salariseisen van de Limburgse F1 coureur. Verstappen meent dat uit het aanbod onvoldoende waardering spreekt voor de sponsorinbreng en voor zijn staat van dienst in de Formule 1.

Hij zou een drastische salarisvermindering hebben moeten aanvaarden, ofschoon hij een forse zak met geld zou hebben meegebracht naar de noodlijdende Britse renstal. Een geringer salaris was aanvaardbaar geweest volgens het management, maar de bedragen die Jordan bood, waren voor Verstappen niet bespreekbaar.

De geldschieters van Verstappen hebben zich solidair verklaard met de Limburger. “Ik baal ervan dat er geen overeenstemming is bereikt, maar ik heb de uitkomst te respecteren’‘, zegt Michel Perridon, directeur van Trust, die samen met Muermans miljoenen euro’s in de wederopstanding van Verstappen als F1 coureur had willen investeren.

Hij kreeg gistermiddag een email van Eddie Jordan, waarin hij de sponsors bedankte voor hun inspanningen.

Tevens werd daarin duidelijk dat Jordan niet bereid was zijn salarisbod aan Verstappen te verhogen.

Trust heeft los van de investeringen in de Formule 1 het plan ook in de Deutsche Tourwagen Masters (DTM) actief te worden als sponsor. Het bedrijf spreekt volgende week met Norbert Haug, directeur motorsport van Mercedes.

Trust is bereid het team van de Larense coureur Christijan Albers in de DTM te sponsoren. “Maar dat staat los van Jos Verstappen. We blijven absoluut proberen hem terug te krijgen in de Formule 1.’‘

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter