De strijd om de stoeltjes bij Red Bull is aan het intensiveren, zowel bij Red Bull als bij Toro Rosso is men aan het speculeren.

Bij Toro Rosso hebben Jaime Alguersuari en Sebastien Buemi al te horen gekregen dat ze moeten knokken voor hun stoeltje om in 2012 nog voor het team te rijden. Het is zeer waarschijnlijk dat volgend jaar de 21-jarige Ricciardo naast één van beide heren zal racen.

Maar er zijn meer kapers op de kust, de fransman Jean Eric Vergne klopt op de deur. De jonge coureur heeft al een Red Bull contract en zit in het zogenoemde ‘Young drivers programme’. Vergne rijdt momenteel in de Formule Renault 3.5 en heeft als doel volgend jaar een zitje in de F1 te bemachtigen.

Het hoofdteam van Red Bull heeft volgend jaar misschien ook een plaats vrij, de positie van Mark Webber is voor 2012 verre van zeker. De jonge piloten van Toro Rosso hopen met goede resultaten in 2011 aanspraak te kunnen maken op deze positie.

Hoe het allemaal gaat lopen zal verderop in het seizoen duidelijker worden, maar dezelfde line-up voor 2012 lijkt voor beide teams zeer onwaarschijnlijk.

Ook een Pitter worden? Schrijf je in op ons forum en praat mee!!