Het is nog niet helemaal zeker maar het lijkt erop dat de organisatie van de Grand Prix van Bahrein zich erbij neer heeft gelegd dat de race in hun land dit jaar definitief niet door zal gaan. Door de aanhoudende onrust in het land werd eerder al de in Bahrein geplande seizoensopening afgelast.

Bernie Ecclestone heeft echter altijd de mogelijkheid open gehouden om de race later dit seizoen alsnog door te laten gaan. Morgen vervalt officieel de mogelijkheid om de race opnieuw in te plannen.

Uit de woorden die circuitbaas Zayed Rashid Alzayani vandaag echter sprak in een persconferentie valt echter op te maken dat de raceorganisatie er zelf niet meer op rekent.

Het is duidelijk dat onze prioriteit momenteel ligt bij het vinden van een oplossing voor de problemen in ons koninkrijk. We danken dan ook de FOM en de FIA voor hun begrip in deze moeilijke tijden. De Grand Prix van Bahrein moet een feest zijn waar ons land en diens inwoners trots op kunnen zijn. Wij verwelkomen de teams, de rijders en iedereen die bij Formule 1 betrokken is, dan ook terug in Bahrein in de nabije toekomst.