Wordt het Montoya, Wurz of De la Rosa?

E�n zekerheid heeft McLaren: Kimi R�ikk�nen rijdt zeker in Imola. Wie zijn teamgenoot wordt is een ander paar mouwen. Het is nog niet zeker of Juan Pablo Montoya al terug kan racen binnen 2 weken.

Als Montoya niet kan rijden, is Alexander Wurz de aangewezen persoon om hem te vervangen. Wurz is namelijk al sinds 2001 de offici�le reserverijder bij McLaren. Maar, ondanks dit, liet McLaren De la Rosa rijden in Bahrein, en niet Wurz. Dit kwam omdat Wurz de MP4/20 nog niet voldoende kende en hij geen makkelijke rijhouding vond in de cockpit.

Dit is echter opgelost, en Wurz legde afgelopen week al 65 ronden af in de nieuwe bolide, en zal er deze week nog meer afmalen.

Maar, wat met de la Rosa, die goed reed in Bahrein? Wel, hij moet bandentests doen met de MP4/19B, een echte testrol dus. Het lijkt dus dat, mocht Montoya niet fit raken voor Imola, zijn vervanger Alexander Wurz zal heten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter