Red Bull worsteld met een probleem. Zowel Christian Klien als Vitantonio Liuzzi krijgen minstens drie races om zicht te bewijzen en om ervaring op te doen. Beide heren hebben daar geen moeite mee, en Liuzzi neemt in San Marino volgende week het stuurtje van de Oostenrijker over. Maar nu moet Red Bull wel op zoek naar een andere derde coureur voor vrijdag. De reglementen zeggen namelijk dat een coureur die de laatste twee seizoenen heeft gereden niet mag deelnemen op vrijdag. En vermits Klien vorig seizoen en de eerste drie races van dit seizoen reed mag hij niet met Liuzzi van wagen wisselen.

Toch is Red Bull aan het proberen om Klien toch die vrijdagstest te laten deelnemen. Volgens het Britse blad Autosport krijgen ze al steun van Renault en BAR-Honda, maar niet van iedereen binnen de Formule 1. Alle teams moeten unaniem akkoord gaan, maar als er eentje dwarsligt en zijn veto stelt gaat het niet door. Mocht het Oostenrijkse team de regels niet kunnen laten aanpassen, dan rijdt Klien pas na de Grand Prix van Monaco, eind volgende maand. Toch heeft hij al genoeg overtuigd volgens teameigenaar Dietrich Mateschitz. Er wordt al luidop gesproken over het duo Klien – Liuzzi voor volgend seizoen, en dat duwt dan David Coulthard naar de zijlijn.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter