Autosport wordt algemeen aanzien als een mannensport. Toch zijn er wereldwijd ook vrouwen die deelnemen, in de meeste gevallen kijkt niemand er naar om. Tot ze dan eens in het oog springen door de prestaties op de baan, en dan zijn ze plots wereldnieuws. Zo ook afgelopen weekend in de Toyota Atlantic Series, de Noord-Amerikaanse variant van het Europese Formule 3000-kampioenschap (vanaf dit seizoen GP2 Series genaamd). In het voorprogramma van de CART-Series ging het Formule Atlantic-kampioenschap in Long Beach van start, met een vrouwelijke winnaar.

Katherine Legge won de eerste race van het seizoen. Daarmee schrijft de 24-jarige Britse geschiedenis. Nooit voordien won een vrouw in een groot Noord-Amerikaans evenement een race, en ook is zij de eerste vrouw sinds de Zuid-Afrikaanse D�sire Wilson de F1 Aurore Series in Brands Hatch won. Dat dateert al van 1980. Ook is ze de eerste debutante sinds 2002 die in de Formule Atlantic kon winnen.

“Het was gewoon een fantastische race,” zegt Katherine Legge. “Ik ben zo blij voor mijn team, zij verrichten schitterend werk. Ik geloof niet dat het nu al tot me doordringt.” Legge reed Formule Renault en stapte in maart over naar Polestar Racing Group. In de kwalificatie eindigde ze zevende, na een goede start won ze veel plaatsen en toen ook nog raceleider Rocky Moran Junior een technisch probleem ondervond en uitviel, greep ze de leiding en stond die niet meer af.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!