FIA’s Charlie Whiting heeft de kritiek die door Ferrari op de wedstrijdleiding afgelopen weekend in Silverstone werd geuit, afgeslagen. De kritiek van de Italianen ontstond nadat Fernando Alonso een drivethrough penalty kreeg, omdat hij Robert Kubica over het gras had ingehaald.

Ferrari verklaarde onmiddelijk dat het advies van Whiting om de plek terug te geven aan Kubica veel te laat kwam. Namelijk pas toen de Poolse Renault coureur al ver terug was gevallen en reeds snelheid was verloren door een technisch probleem. Whiting bestrijdt dat echter.

Ik heb Ferrari over de radio laten weten dat ze de plek terug moesten geven. In totaal heb ik ze dat zelfs drie keer verteld. De eerste keer direct na de inhaalactie van Alonso op Kubica. Maar dat deden ze niet. Nadat ik het ze een derde keer had verteld, vonden ze dat Kubica inmiddels te ver achterop was geraakt, aldus raceleider Whiting.

Ferrari baas Stefano Domenicali was het niet eens met de beslissing. We moesten eerst zeker weten wat de FIA ervan zou zeggen. Anders zou ons verweten worden dat we niet agressief genoeg waren. Op de Ferrari website was te lezen dat het Italiaanse team van mening is dat de FIA weer eens veel te traag was met het nemen van een beslissing.