Het zijn zware tijden voor Ferrari. Weliswaar lijkt de F10 iets competitiever geworden in de laatste paar races, het resulteerde nog niet in keiharde punten. Fernando Alonso scoorde in de drie races vanaf Montreal slechts 19 punten. Teamgenoot Felipe Massa zelfs helemaal niets. De titels lijken dan ook ver uit zicht maar toch blijven de Italianen geloven in een succesvolle tweede seizoenshelft, zo verklaren ze op hun website.

Natuurlijk zijn we boos, zo verteld Stefano Domenicali. We zijn boos omdat we onze vooruitgang niet hebben kunnen omzetten in punten. Maar die boosheid moeten we nu omzetten in positieve energie. We moeten vooral rustig blijven en niet gefrustreerd raken. Er moet hard gewerkt worden, we moeten de wagen verder ontwikkelen, onszelf verbeteren en dan komen de resultaten vanzelf.

Luca di Montezemolo sloot zich bij die woorden aan: We moeten niet te lang stil blijven staan bij de incidenten, want die kunnen we niet als excuus gebruiken. We weten dat we een snelle wagen hebben, maar we moeten ons verder verbeteren. Met name de kwalificaties en de starts moeten beter want dat zijn tegenwoordig beslissende momenten. En wij scoren op die onderdelen niet altijd even goed.

Ondertussen wil Felipe Massa even praten met zijn teamgenoot Fernando Alonso. De Braziliaan had afgelopen weekend in Silverstone aanvankelijk een goede start, maar reed lek tegen de vleugel van Alonso. Daarmee verdwenen de kansen op een goede uitslag. Teamgenoten moet niet tegen elkaar aan rijden. Ik ga zeker even aan Fernando vragen waarom het toch gebeurde, aldus Massa.