Dan Wheldon zal geen Formule 1 rijden komend seizoen. Er wordt verwacht dat de Engelsman vandaag zal bekend maken dat hij bij Ganassi Racing aan de slag zal gaan, als teamgenoot van Scott Dixon. De geruchten deden volop de ronde dat Wheldon een testzitje bij (Sauber-)BMW zou aannemen, met de zekerheid om in 2007 te racen. Dat aanbod zou hij nu dus afslaan en bij Ganassi Racing tekenen. Het team houdt vanavond nog een persconferentie in Indianapolis.

Dan Wheldon won afgelopen seizoen de wereldberoemde Indianapolis 500 en het IRL-kampioenschap bij Andretti Green Racing Team. BMW-Sauber begint deze week opnieuw met Nick Heidfeld met de testsessie�s. Het team moet de tweede coureur nog bevestigen, al zijn er veel zeker dat het Jacques Villeneuve zal worden. De 34-jarige Canadese ex-wereldkampioen heeft een tweejarig contract met Sauber, waarvan er nog maar ��n seizoen afgelopen is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter