Dubai mag dan al over een racecircuit beschikken, nu gaat men er ook nog een pretpark bouwen bij het circuit. In China werd daarvoor al een contract getekend door een ontwikkelingsbedrijf en de FOA (Formula One Administration).

Volgens de eerste berekeningen zal het pretpark ong. 380 miljoen dollar gaan kosten en ong. 465.000 vierkante meter inpalmen. Naast de attracties zal het complex ook bestaan uit o.a. hotels en kantoorgebouwen.

Bernie Ecclestone toonde zich heel tevreden over de deal: ” Ik weet zeker dat ze er iets moois gaan van maken. Hier zullen F1-fans over de hele wereld plezier aan beleven.  “

Het ziet er naar uit dat dit de eerste stap van Dubai is om een G.P. te organiseren. De A1GP gaat er in ieder geval in december voor het eerst racen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!