Mercedes betaalde Force India rijkelijk om haar reservecoureur Pascal Wehrlein rondjes te laten draaien in de oude VJM07 tijdens de tweede testweek op het circuit van Barcelona. Dankzij die betaling werd de test voor het team uit Silverstone financieel haalbaar.

Er was eerder speculatie dat het team niet zou deelnemen aan het nieuwe seizoen nadat de bouw van de VJM08 forse vertraging opliep. Het team moest al de eerste test in Jerez missen en extra vertragingen zorgde ervoor dat het team ook afzegde voor de tweede test.

Toen werd er echter ineens aangekondigt dat het team alsnog naar Barcelona zou afzakken met de oude auto om toch al wat data te registreren over het nieuwe rubber van Pirelli. Het is nu gebleken dat Force India alleen maar in staat was om de test bij te wonen nadat ze gecontracteerd werden door Mercedes om Wehrlein te laten rijden voor twee dagen, zodat de DTM coureur wat meer F1-ervaring kon krijgen. Het team liet haar vaste coureurs Sergio Pérez en Nico Hulkenberg ook twee dagen testen.

Mercedes wilde dat hij wat tijd in de auto zou hebben en het kwam ons mooi uit om alsnog met de oude auto te kunnen rijden. Het was een plezier voor ons om dit te doen terwijl het ook financieel de moeite was. Het stelde ons in staat om ook Sergio en Nico terug wat op snelheid te laten komen voor de laatste test. Het was een win-win situatie voor beide partijen. aldus Bob Fernley, de Adjunct-Teambaas van Force India

Op de vraag of Wehrlein, die 113 ronden aflegde voor het team ook bij Force India een rol als derde coureur krijgt is Fernley formeel Neen, dat hebben we nog niet met Mercedes besproken. Het was waarschijnlijk maar eenmalig. Hij zal misschien nog eens voor ons rijden tijdens de young driver test maar op dit moment hebben we geen plannen op de lange termijn met hem.

Bron citaten: autosport.com


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!