Komend seizoen zal Fernando Alonso de eerste GP thuis moeten blijven. Mclaren verklaart vooral belang in te zien van zijn herstel, na de crash die de Spanjaard had tijdens de testdagen in Barcelona.

Thuis op de bank met een bak paëlla; zo zal het begin van het nieuwe seizoen er voor Alonso uit komen te zien. Zijn team en artsen zijn van mening dat dit uitstel belangrijk is ter preventie van verdere schade of een terugkerende hersenschudding. Het zou te gevaarlijk zijn met zijn vers geschudde hoofd, waardoor ze besloten hebben geen enkel risico te nemen. Trainingen hoeven volgens de artsen geen probleem te vormen, maar GP’s zijn een nog te grote stap. Zelf staat de coureur achter de besluiten van zijn team, waarmee zijn debuut in het seizoen 2015 nog even op zich laat wachten.

Nadat er technische problemen waren met zijn wagen en Alonso hierdoor uit de bocht vloog, zal hij tijdens het herstel voor de eerste GP vervangen worden door de Deense reservecoureur Kevin Magnussen. Hierna kan de Spanjaard alsnog zijn terugkeer maken bij Mclaren, na voorheen bij Ferrari te hebben gezeten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!