Een team heeft de prijs voor ‘meeste doorzettingsvermogen‘ al te pakken. Manor Motorsport heeft via haar Facebook-account bevestigd dat zij op de grid zullen staan van Melbourne.

Ook liet men weten dat dit alles mede mogelijk werd gemaakt door investeerder Steven Fitzpatrick, die tot een overeenkomst kon komen met de schuldeisers. Stephen Fitzpatrick is oprichter en ceo van het Britse bedrijf Ovo Energy en autosportliefhebber.

Justin King, de vader van GP2-coureur Jordan, is aangesteld als chairman. John Booth blijft aan als teambaas, terwijl Graeme Lowdon zich als sportief directeur op de zakelijke kant van het team zal richten.

Zoals eerder vermeld zal Manor het seizoen aanvangen met een aangepaste 2014-auto en zal de auto voor 2015 later in het seizoen debuteren.

Graeme Lowdon: Onze dank aan alle de FIA, leveranciers en alle mensen die de afgelopen zes maanden met ons meedachten om tot een constructieve oplossing te komen. Het feit dat we er staan in Melbourne is een fantastiche beloning voor iedereen in het team!

Naast Will Stevens is nog geen tweede coureur vastgelegd, maar volgens het team zal dat binnenkort gebeuren. Dat moet ook wel want het is niet toegestaan om met slechts één auto mee te doen.

Met name Giedo van der Garde werd in de wandelgangen genoemd. We zijn benieuwd wie er in de tweede Manor F1 mag stappen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!