Pascal Wehrlein rijdt volgend jaar bij Sauber. De Zwitsers bevestigden vandaag dat de 22-jarige Duitser een éénjarig contract heeft ondertekend.

Wehrlein werd in 2015 DTM-kampioen en reed vorig jaar met steun van Mercedes bij Manor. Wehrlein werd lange tijd in verband gebracht met het vrijgekomen Mercedes-stoeltje van Nico Rosberg, dit gaat nu zo goed als zeker naar Valtteri Bottas. Bij Sauber wordt Wehrlein teamgenoot van Marcus Ericsson die al eerder bevestigd is, dit betekent dat Felipe Nasr plaats moet maken. Nasr redde vorig jaar het seizoen van Sauber door twee WK-punten te scoren in Brazilië, nu valt Nasr zeer waarschijnlijk buiten de boot.

Ik ben heel blij om volgend jaar bij Sauber te mogen rijden, zo bevestigt Pascal Wehrlein. Het is een nieuwe uitdaging bij een nieuw team, ik kijk er naar uit. Ons doel is om ons te vestigen in het middenveld en regelmatig punten te scoren. Dit zeggende, kijk ik er naar uit iedereen bij Sauber te ontmoeten. Ik wil Sauber graag bedanken voor de kans en Mercedes voor de support.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.