Red Bull eigenaar Dieter Mateschitz overweegt een aandeel in de Formule 1 te kopen.

Ik weet nog niet zeker of ik aandelen zal kopen, zo vertelt Dieter Mateschitz in Speed Week. Aan de ene kant is het duidelijk, Formule 1 heeft ook eigenaren nodig die geen autofabrikant zijn. Aan de andere kant hangt de waarde van het aandeel af van de teams die meedoen. De huidige overeenkomst met de teams en Formule 1 loopt in 2020 af, ik ben benieuwd hoe de sport er dan uit ziet. Ik verwacht dat de onderhandelingen spoedig starten.

In hetzelfde interview laat de 72-jarige Oostenrijker weten dat de nieuwe Formule 1-baas, Chase Carey, komend weekend in Oostenrijk te ontmoeten. Carey, CEO van Libery Media, zal daar samen met Bernie Ecclestone de door Red Bull gesponsorde Ski-wedstrijden in Kitzbuhel bezoeken.

Mateschitz: Ik heb Carey nog niet gesproken, dat gaat komend weekend gebeuren. Ik kan hem alleen maar adviseren om Bernie Ecclestone bij de Formule 1 betrokken te houden. In 2017 gaan er alle goede dingen gebeuren, de auto’s worden beter. Nu moeten we nog af van de domme penalties voor coureurs die de fans niet begrijpen.

Mateschitz liet ook weten dat de Red Bull Ring in Oostenrijk vorig jaar opnieuw verlies heeft gemaakt met Formule 1, MotoGP was wel kostendekkend:
Ik weet zeker dat als Red Bull in 2017 aan de leiding zal rijden de toeschouwersaantallen zullen stijgen van 50.000 naar 70.000.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.