Red Bull-eigenaar Dieter Mateschitz is positief gestemd over 2017. Volgens hem helpt Renault Red Bull het gat naar Mercedes te dichten.

Er gebeuren goede dingen bij Renault, zo vertelt Mateschitz. Ze zijn vol ambitie en hebben in 2016 goede mensen binnengehaald. Samen met Mario Illien hebben ze ook al veel progressie geboekt. Ik verwacht in 2017, dat we dichterbij Mercedes komen. Ik wil Mercedes kunnen aanvallen met overwinningen.

Mateschitz liet ook nog weten, dat Helmut Marko met Niki Lauda van Mercedes heeft gesproken over de contracten van Max Verstappen en Daniel Ricciardo: Heel even maar, en niet serieus. Iedereen weet dat onze coureurs niet beschikbaar zijn. Daarnaast heeft ook geen van de coureurs gevraagd om een vertrek.

Daarnaast ontwikkelt Carlos Sainz zich goed en blijft Daniil Kvyat. We hebben in 2016 teveel van hem gevraagd. Pierre Gasly blijft ook, hij gaat veel in de simulator werken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter