Een aantal coureurs hebben in gesprek met Autosport hun zorgen uitgesproken over de korte levensduur van de nieuwe Pirelli-banden. De mannen zijn tot de [voorlopige] conclusie gekomen dat de banden niet meer dan 1 ronde top is. Daarna zou de performance veel te sterk erop achteruit gaan.

De bandenslijtage was gisteren weer enorm hoog en ze hielden het daardoor nog niet eens een paar rondjes uit., zo beklaagt titelverdediger Vettel zich in gesprek met Autosport.

De Red Bull-coureur vermoedde overigens wel dat de koude omstandigheden in Barcelona de slijtage vermoedelijk verergeren: De kou maakt het lastig een goed beeld van de banden te vormen, maar we willen natuurlijk ook weten hoe de Pirelli’s het in dit soort omstandigheden doen, en het blijkt dat ze het dan moeilijk hebben.

Het lijkt er echter op dat iedereen er last van heeft., constateert Vettel, die inderdaad bijval krijgt van twee van zijn collega’s: Fernando Alonso, Sergio Perez en Nico Rosberg.

Ferrari-kopman Alonso geeft aan zich vooral zorgen te maken over de manier waarop de hoge bandenslijtage zijn testprogramma in de war gooit. We hebben veel nieuwe dingen te testen en willen zoveel mogelijk informatie verzamelen. Helaas hebben we daar telkens maar één rondje de tijd voor, want daarna is het gedaan met de banden en ben je vier tot zes seconden per ronde trager. Zeker weten is testen in de winter op banden die het slechts een ronde lang uithouden dan ook niet de beste manier om dit aan te pakken.

Sergio Perez was op woensdag de snelste tijdens de tweede testdag op het circuit van Barcelona, maar blij was de McLaren-coureur niet. Het is normaal dat we in de winter flink wat slijtage meemaken, maar zoveel als dit heb ik nog niet meegemaakt. Er zullen genoeg races komen waar het zo koud is als hier, en dat baart ons toch wel zorgen. Na één ronde begint het al, dus het is heel moeilijk om nu iets over de auto te leren.

Nico Rosberg is eveneens ongerust: Iedereen heeft enorm veel last van de hoge bandenslijtage. Ik weet niet of het door de weersomstandigheden hier in Barcelona komt, want het is hier inderdaad heel koud, maar ik hoop maar dat het aan de kou in Barcelona ligt, want anders staat ons een moeilijke race in Melbourne te wachten met een heel groot aantal pitstops.

Rosberg benadrukt ondanks zijn klachten echter wel dat hij achter de werkwijze en filosofie van Pirelli blijft staan.De Pirelli’s hebben het racen de laatste jaren een stuk spannender gemaakt voor de fans, en dat is uiteraard het belangrijkste. We moeten er dus gewoon mee leren omgaan. De races moeten namelijk spannend blijven en hoge bandenslijtage zorgt nu eenmaal voor veel actie op de baan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.