Volgens waarnemend teambaas Bob Fernley zal er in het komende weekend verder over gesproken worden, maar er is geen deadline om de tweede coureur naast Paul di Resta te benoemen. De volgende dagen rijden Jules Bianchi en Adrian Sutil elk een dag.

Stiekem of per ongeluk geeft Fernley toe dat de strijd tussen de rookie en de gelouterde ex-Force India coureur een shoot-out is: We willen zeker zijn dat het een eerlijke strijd is voor iedereen. Het belangrijkste is dat Sutil en Bianchi tijd krijgen om aan de wagen te wennen. Het is duidelijk dat één van hen uit de bus zal komen en we willen geen van beide benadelen.

We zullen alle data die we deze week ontvangen doorzenden naar de aandeelhouders en dan is het hun beslissing.

En over die aandeelhouders gesproken. Het lijkt er tevens op dat de strijd tussen Sutil en Bianchi, ook een strijd is tussen Mercedes en Ferrari. De gesprekken van Force India met motorleveranciers voor 2014 zijn van doorslaggevend belang bij de keuze van een tweede coureur voor 2013. Dat stelt Auto Motor und Sport.

Jules Bianchi is de troef van Ferrari, Adrian Sutil vertegenwoordigt Mercedes. Adrian Sutil zou verder in het voordeel zijn omdat hij 8 miljoen euro mee brengt, in tegenstelling tot de 4 miljoen die Bianchi zou kunnen bieden.

Mercedes heeft een prijskaartje van 21 miljoen euro op de nieuwe V6 turbo voor volgend jaar geplakt. Dat is wel inclusief versnellingsbak. Ferrari vraagt 17 miljoen euro voor de nieuwe krachtbron, zonder versnellingsbak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.