De eerste twee testdagen van Lotus in Barcelona verliepen niet soepel. Kimi Raikkonen kende twee testdagen met problemen bij de Lotus E21.

De eerste testdag van Lotus op dinsdag was al niet zonder problemen voor Raikkonen, maar vandaag verliep de testdag van Lotus zo mogelijk nog slechter. De Fin kon pas na de lunchpauze in zijn E21 stappen om het asfalt op te gaan. De versnellingsbak van de Lotus moest vervangen worden en dat leverde veel tijdsverlies op voor Raikkonen.

Echt onder de indruk van de problemen was de wereldkampioen van 2007 niet. Raikkonen ging snel rond op het circuit in Montmeló en sloot de tweede testdag af op een derde plek. Bij Lotus was men dus niet tevreden met de eerste twee dagen in Barcelona.

Vandaag was ons doel om veel rondjes te rijden, maar daar zijn we duidelijk niet in geslaagd door de versnellingsbakproblemen. Het oplossen van de problemen heeft ons veel tijd gekost, maar gelukkig hebben we op de baan laten zien over een snelle auto te beschikken, aldus Alan Permane die de bezigheden van Lotus op het asfalt overziet.

Morgen zullen we hopelijk wel veel rondjes gaan rijden. Ons plan is om een racesimulatie uit te voeren morgen, vertelt Permane. Romain Grosjean is de man die de racesimulatie zal mogen voltooien als Lotus zonder problemen blijft. De Fransman stapt namelijk de komende twee dagen in de E21.