Voormalig Formule 1 rijder Mark Webber denkt dat Lewis Hamilton nog steeds een grote kans maakt om zijn titel te verlengen dit jaar, maar daarvoor moet hij volgens de Australiër zijn ware ik zien terug te vinden.

Na een seizoensbegin waarin veel misliep voor de regerende wereldkampioen sloeg hij terug met opeenvolgende zeges in Monaco en Canada, om daarna in Bakoe opnieuw zijn kansen te zien vervagen na dit keer een fout tijdens Q3 van de kwalificatie. Hamilton moest zo van start vanaf de tiende plek en werd uiteindelijk pas vijfde, terwijl teamgenoot Rosberg zijn vijfde zege van het seizoen boekte.

De Brit staat nu opnieuw 24 punten achter zijn teamgenoot in de stand en hij verklaarde zelf al na de race dat het er erg goed uitziet voor Nico dit jaar.

Mark Webber daarentegen gelooft nog in een sterke terugkeer van Hamilton.

Ik denk dat hij het nog kan winnen ja. Hij is gevaarlijk snel wanneer hij in de juiste mood verkeert.

Als hij elk weekend laat zien wat hij effectief kan, dan kan hij het Nico nog erg moeilijk maken.

Tegelijkertijd vindt Webber dat dit Rosberg zijn beste kans is om een eerste titel te pakken.

Zolang Nico niet constant met de échte Lewis Hamilton moet vechten voor de rest van dit jaar denk ik dat hij een kans maakt. Maar meestal komt de échte Lewis Hamilton wel bovendrijven wanneer het er toe doet.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!