Lewis Hamilton had geen makkelijke middag in Bakoe. De Brit had een probleem, maar het team mocht hem geen aanwijzingen geven voor een oplossing omdat dat niet meer toegestaan is.

De Brit probeerde tijdens de race alles om het op te lossen, maar uiteindelijk loste het probleem zich vanzelf op. Een onnodig gevaarlijk situatie, zo vond de kampioen.

Er zijn zestien verschillende motorinstellingen, die weer uit twintig verschillende opties bestaan. Ik had dus geen flauw idee wat het probleem was, ik had gewoon een gebrek aan snelheid.

In plaats van naar de baan keek ik vooral naar het stuurwiel om met de knoppen te werken. Onnodig, want het team kon mij direct vertellen wat het probleem was., aldus een geërgerde Hamilton tegenover SkyF1.

Oud-teamgenoot Fernando Alonso was het met de ongelukkige Mercedes-coureur eens: Ze geven ons auto’s met Star Trek-technologie, maar onthouden ons nadere informatie omtrent diezelfde techniek. Onverenigbaar. We zijn coureurs, geen ICT’ers., zo vond Alonso die uitviel met versnellingsbak problemen.

De FIA had eerder bepaald, dat teams veel minder informatie over de radio mochten geven. En we waren het daar wel mee eens, want het liep de spuigaten uit.

Nico Rosberg zou in de GP van Italië van 2014 tijdens een vrijdagtraining zijn engineer om driving instructions te hebben gevraagd en ook werd Fernando Alonso verteld dat hij een andere lijn moest rijden in bocht nummer 10 op het circuit van Monza.

Dat soort zaken gingen een grens over, maar technologieën zoals ERS, MGU-K en andere systemen zijn gewoon te complex om aan de coureurs over te laten.

Alonso hoopt dat de FIA de communicatie tussen pitsmuur en auto nog eens onder de loep neemt…

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.