Mark Webber en Sebastian Vettel moeten in 2014 geen team meer vormen, zo zegt ex-Formule 1-teambaas Flavio Briatore. De Italiaan was lange tijd de manager geweest van de Australiër.

Vettel’s huidige contract loopt tot het einde van 2014, terwijl Webber alleen voor dit jaar een overeenkomst heeft.

Briatore is van mening dat Vettel’s beslissing om Webber voorbij te steken in de Maleisische Grand Prix, ondanks het teamorder om zijn banden te sparen en op positie te blijvende, relatie tussen de twee heeft vernietigd en dat Red Bull een hoge prijs zal betalen voor deze interne strijd.

Er is geen sprake meer van een [werk]relatie., zegt Flavio. Vettel zegt dat hij Webber zal helpen, maar Mark heeft gen hulp nodig. Hij had Maleisie moeten winnen, omdat Vettel meer mogelijkheden of kansen heeft om dit jaar meer races te winnen.

Ik denk niet dat het ooit goed komt. Beiden zijn profs en winnen races, maar ze zullen elkaar niet meer helpen. Dus hebben we twee ‘vijanden’ in een team, waar Ferrari hopelijk van kan profiteren., zo hoopt Flavio Briatore.

Op de vraag of een van de twee Red Bull-coureurs het veld had moeten ruimen, antwoordt de ex-Benetton/Renault teambaas: Natuurlijk, want vorig jaar waren er al problemen!