Uw scribent is een [redelijke] hardcore Formule 1-fan. Dus niet alleen kijk ik graag naar de F1, ook zou ik eens in een Formule 1 auto willen rijden. Of nog beter eentje [of meer] in mijn bezit willen hebben!

Er zijn nogal wat website’s van verkopers die zich min of meer hebben gespecialiseerd in verkoop van racewagens. Zo ook Motorsportsmarket.com uit Californië.

Op hun website bied men een heuse Minardi-Lamborghini N191 aan! Deze Minardi [chassisnummer M 191/L/01] uit 1992 is uitgerust met een 3.5 liter grote Lamborghini V12 met een cilinderhoek van 80 graden die in 2008 volledig opnieuw werd opgebouwd.

Coureurs als Christian Fittipaldi, Gianni Morbidelli en Alex Zanardi zaten achter het stuur van deze auto. Een zesde plaats was het best behaalde resultaat met deze auto, in de handen van Christian Fittipaldi in de Japanse Grand Prix.

Er zijn er slechts drie van gemaakt en één van de andere twee exemplaren staat in het Lamborghini museum in Sant’Agata Bolognese.

De vraagprijs is $259.000 dollar, wat omgerekend ca. €199.000 euro is. Daarvoor krijg je een auto die in 2005 volledig is gerestaureerd. Echter heeft de auto amper gereden sinds de restauratie en zullen er hopelijk niet teveel kosten erbij komen, mocht je je in dit apparaat wagen?

2 ton voor een F1-wagen, inclusief starter, laptop [Ook twintig jaar oud? Hahaha!, FR] en reserve-onderdelen. Hm, nog maar eens een Lotto-formulier invullen…

bron: Motorsportsmarket.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.