Oprichter en naamgever Frank Williams heeft zijn dochter Claire als plaatsvervanger aangesteld. Vader en dochter gaan samen de dagelijkse leiding voeren over het team met de coureurs Valtteri Bottas en Pastor Maldonado.

De 36-jarige Claire zou eigenlijk al voor aanvang van het seizoen worden benoemd, maar vanwege het overlijden van haar moeder Lady Virginia Williams eerder deze maand, besloten Frank en Claire de aankondiging uit te stellen. Claire Williams houdt ook haar functie als commercieel directeur.

Hiermee kan Claire na Monisha Kaltenborn de tweede vrouwelijke teambaas in de Formule 1 worden. Sir Frank Williams: De toekomst van het team is bij Claire in goede handen. “Ginny” [Lady Virginia Williams, FR] gaf haar zegen voor deze gebeurtenis en ik weet zeker dat ze vervuld van trots zou zijn om ons zij aan zij te zien werken aan het team.

Ik weet het niet beter, dan dat ik in de sport ben opgegroeid. Van de legendarische teambazen heb ik het een en ander opgestoken, dus ik weet dat ik klaar ben voor deze nieuwe uitdaging in mijn leven. Het was een moeilijke maand voor de familie en Williams als bedrijf, naar aanleiding van het overlijden van mijn moeder. Maar de Formule 1 wacht op niemand, en wij kijken uit naar de toekomst., aldus de nieuwbakken adjunct-directeur van Williams Grand Prix Engineering.

By Folkert