Flavio Briatore zit nooit verlegen om zijn mening te ventileren. Dus daarom durft de flamboyante Italiaan te beweren dat Christian Horner te slap en dus ongeschikt is voor zijn job.

Webber en Vettel weten wat ze in handen hebben. Een goede, competitieve auto. Maar zoals afgelopen zondag bleek, is Vettel kennelijk de baas bij Red Bull. Je kunt geen ‘racende teambaas’ in je renstal hebben., zo begint Briatore. Flavio meent dat Horner gefaald is om het evenwicht tussen hemzelf, Newey, Marko en Mateschitz in stand te houden.

Als er iemand was met ballen in zijn broek, dan had deze de volgorde onmiddellijk weer omgedraaid. Het punt is dat niemand en tegelijkertijd iedereen de baas lijkt te zijn bij Red Bull Racing. Er zitten twee mensen met tegenovergestelde belangen aan de pitmuur [Horner en Newey, FR], terwijl Helmut Marko over hun schouders meekijkt.

Zo wordt men bang om zijn eigen ideeën ten uitvoer te brengen., vindt Briatore. Tevens had de ex-baas van Benetton kritiek op het feit dat Horner de gang naar het podium niet maakte.

Het is normaal dat de teambaas naar het podium gaat, indien de eerste overwinning voor het team een feit is. Daarna mag je een technisch directeur of een ander sturen. Christian wilde dat niet om gezichtsverlies tegenover, vooral, Webber te voorkomen. Hij wist dat Sebastian weet dat hij de baas is. Horner had niet de ballen om de confrontatie met Vettel aan te gaan!, aldus de analyse van Flavio Briatore in de studio van RAI Radio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.